Koordinasyon; amaca yönelik bir harekette, iskelet kasları ile merkezi sinir sisteminin uyum içersinde çalışması ve etkileşimidir.

Beceri ; güç hareketleri öğrenebilme ve değişik durumlarda amaca uygun ve çabuk şekilde tepki gösterebilme yeteneğidir.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programı: sportif çalışmalar aracılığıyla koordinasyon ve becerinin bir bütün olarak harmanlanmasıdır.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programı 4-12 yaş arası gruplara yönelik, sportif branşlaşma öncesi antrenman programlarını kapsayan sportif fiziksel hareketlerin olduğu eğitimlerdir.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programı; çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir spor eğitim programıdır.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programının  amacı; ham hareket genişliğini disipline etmek, amaca uygun geliştirmek ve ortaya çıkan özellikleri pozitif anlamda sportif açıdan değerlendirmektir.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programı, belli bir plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite, egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge, kuvvet, esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu, gelişim sürecini ve gelecek için sportif kariyer yol haritasını belirler.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programı; özgüven, liderlik, karar verme gibi sosyal gelişimleri de destekler ve sporun kültür olarak kazanılmasını hedefler.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon programı; özellikle şu iki kazanımın her öğrencimiz tarafından doğru bir şekilde elde edilmesini amaçlamaktadır: Koordinasyon; amaca yönelik bir harekette, iskelet kasları ile merkezi sinir sisteminin uyum içersinde çalışması ve etkileşimidir.

Temel Sportif Beceri ve Koordinasyon Programının faydaları:

Fiziksel olarak,

  • Kemik ve kas yapılarının güçlenmesi,
  • Sinir – kas koordinasyonlarının gelişmesi,
  • Sürat, çeviklik, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özeliklerinin gelişmesi,
  • Vücutlarındaki oksijen dolaşımlarının artması,
  • Diyabet ve kalp hastalıkları riskine karşı korunmaları sağlanırken,

 

Sosyal olarak da;

  • Özgüven ve karar verebilme becerisi artırılır,
  • Liderlik özelliği geliştirilir,
  • Takım olarak çalışmak ve oyun oynamak öğretilir.